Zoekmachine Optimalisatie Friesland: hoger in Google!

tekstschrijver-friesland-teksten
Zoekmachine optimalisatie: als bedrijf in Friesland kun je niet zonder. Je wilt hoog in Google staan en meer interactie, leads en klanten genereren. Toch? Op deze pagina neem ik je mee in de wereld van zoekmachine optimalisatie. Je vindt hier handige tips en zoekmachine optimalisatie voorbeelden van bedrijven uit Friesland. Met een gerichte aanpak is er voor jouw website of webshop ook nog veel winst te behalen.

20 jaar zoekmachine optimalisatie kennis in Friesland!

Voordat we meer de diepte ingaan is het misschien goed om mezelf even kort te introduceren. Ik ben Hans van der Meij en woon in het prachtige buitengebied van Leeuwarden. Al 20 jaar help ik bedrijven in Friesland met zoekmachine optimalisatie. Mijn parate SEO kennis vertaalt zich in betere posities in Google. Relevantie is daarbij van groot belang. Google wordt meer en meer een informatiemachine. Websites en webshops die transparant antwoord bieden op een relevante klantvraag scoren doorgaans beduidend hoger in Google. Voor welke bedrijven ik werk? Op deze pagina vind je enkele resultaten die ik voor bedrijven uit Friesland heb gerealiseerd. Ook heb ik 6 maanden gewerkt voor Merk Fryslân: er kwamen te weinig bezoekers op de website. In 6 maanden tijd heb ik het (organische) verkeer uit Google met maar liefst 300% verhoogd: wéér een tevreden zoekmachine optimalisatie klant uit Friesland!

Tip: gedragssignalen op je website of webshop hebben een grote impact op je posities in Google. Wist jij dat? Denk bijvoorbeeld aan de tijd dat iemand op een webpagina is of het aantal bezochte pagina’s per sessie. Deze signalen tonen de kwaliteit en de relevantie van een website of webshop voor gebruikers. Als bezoekers van je website of webshop vrijwel meteen weer wegklikken heeft dat doorgaans een negatief effect op je ranking in Google.


Zoekmachine optimalisatie voorbeeld uit Friesland – 1

Hovenier Sake van der Wal uit Friesland wilde ook graag beter vindbaar worden in Google. Met gerichte zoekmachine optimalisatie scoort de website nu veel betere (zakelijke) resultaten.

zoekmachine-optimalisatie-Friesland-hovenierZoekmachine Optimalisatie Friesland: begin vandaag!

Stoor je je al langer aan de posities van jouw website of webshop in Google? Knaagt het gevoel dat je concurrentie continu business van je wegkaapt? Je denkt dat je alles op orde hebt, alleen de internetkassa rinkelt niet… Begin vandaag nog met zoekmachine optimalisatie. Het kan echt. Met de onderstaande zoekmachine optimalisatie tips kun je zelf alvast je website of webshop testen:

 1. check of je webteksten voldoen aan de zoekmachine optimalisatie richten van Google (kom ik op terug!)
 2. check of je metatags uniek geschreven zijn en Google proof zijn
 3. check hier https://search.google.com/test/mobile-friendly of je website of webshop mobiel vriendelijk is
 4. check hier: https://gtmetrix.com/ of je website of webshop snel genoeg laadt in Google (zeer belangrijk!)

Dit zijn 4 check’s die jezelf nu al kunt verrichten. Het geeft je een eerste beeld van de status van de huidige zoekmachine optimalisatie. Wat mij betreft extra aandacht voor punt 4: de laadtijd voor je website of webshop. Vanaf juli 2018 neemt Google de laadsnelheid voor mobiele webpagina’s officieel mee als rankingfactor! Start dus vandaag om kritisch naar je website of webshop te kijken, voordat je binnenkort je website of webshop nog verder ziet afdalen in de (mobiele) rankings van de organische zoekresultaten in Google. Lastig? En bijvoorbeeld weleens van AMP HTML pages gehoord? Een initiatief van Google om ‘schone’ webpagina’s te maken die een betere mobiele gebruikservaring bieden. En vaak hogere (mobiele) rankings. Meer weten? Je kunt onderaan deze pagina altijd contact met me opnemen. Ik help je graag!

Zie deze check als een startpunt: vanaf nu staat zoekmachine optimalisatie op de agenda. Je wilt het misschien niet allemaal zelf ontdekken en uitvoeren, maar het is handig om wel ‘iets’ van zoekmachine optimalisatie te weten. Ook is het handig om te weten dat je niet binnen een dag resultaat ziet. Google wordt slimmer en slimmer. Gerichte zoekmachine optimalisatie vergt tijd. Tijd die jouw concurrenten er ook in investeren.

Tip: kijk ook eens goed hoe jouw concurrenten het doen. Wat valt je op: bevatten hun websites of webshops meer webteksten? Word je als bezoeker bezoeker soepel door de website of webshop geleid? Is hun website of webshop qua omvang groter? Richten zij zich ook op – ogenschijnlijk – minder belangrijke zoekwoorden? Zetten zij social media juist in? En modernere technieken?

Het belang van goede webteksten

Een super belangrijk onderdeel van zoekmachine optimalisatie zijn de webteksten van je website en webshop. Met goede webteksten word je veel beter gevonden in Google. Ook lokaal, zoals bijvoorbeeld in Friesland. De webteksten moeten wel voldoen aan de richtlijnen van Google:

 • schrijf unieke webteksten
 • schrijf relevante webteksten
 • schrijf qua omvang minimaal 300 woorden
 • denk aan (relevante) tussenkopjes
 • plaats een opsomming
 • schrijf frequent nieuwe (verse) teksten

Als je dit leest neem ik aan dat je graag jouw website of webshop beter vindbaar wilt maken. Mensen in Friesland (lokaal zoeken) maar ook in heel Nederland moeten jouw product of dienst kennen én kopen. Belangrijk is te weten wie jouw doelgroep is en hoe zij nu al op zoek zijn naar jouw producten en diensten in Google. Voordat ik begin met het schrijven van zoekmachine vriendelijke webteksten start ik dan ook altijd met een gericht zoekwoordenonderzoek (zie voorbeeld hieronder). Op basis van de belangrijkste zoekwoorden schrijf ik voor mijn klanten een contentplan. Neen, denk niet aan een dik pak papier. Het is een sitemap met daaraan gekoppeld de relevantste zoekwoorden. Ga per webpagina uit van minimaal 300 woorden (zie richtlijnen van Google).

zoekmachine-optimalisatie-Friesland-zoekwoorden-onderzoek

Hierboven zie je een voorbeeld van een keyword-onderzoek. Ik kijk hier naar de maandelijkse zoekvolumes van de zoekterm ‘Vakantie Friesland’. Tevens krijg ik inzicht in de belangrijkste aanverwante zoekwoorden. Op basis van deze informatie schrijf ik een contentplan voor mijn opdrachtgevers.  


Zoekmachine optimalisatie voorbeeld uit Friesland – 2

Voor trainings-en therapiecentrum De Vesteynde in De Westereen in Friesland heb ik alle zoekmachine vriendelijke webteksten geschreven. Tevens heb ik de structuur van de website ontworpen. Op diverse zoektermen is de website lokaal veel beter vindbaar geworden in Google. Nog steeds schrijf ik frequent nieuwe webteksten en digitale nieuwsbrieven.

zoekmachine-optimalisatie-Friesland-fysiotherapieNog even iets over de techniek…

We ontkomen er niet aan want: naast goede webteksten is de techniek van je website en webshop van groot belang. Verouderde, trage technieken (code) hebben vaak een negatieve impact op je posities in Google. Voor websites adviseer ik standaard om WordPress te gebruiken. Dit Content Management Systeem wordt continu bijgehouden. Zo garandeer je jezelf een up-to-date website. Handige plugins zorgen ervoor dat je – ook qua zoekmachine optimalisatie – het maximale uit je website haalt. Ik help je daar graag bij. Voor webshops is het belangrijk dat je je niet verbindt met een standaard webshop-platform. Vaak biedt een dergelijke oplossing je niet of nauwelijks maatwerk. Ook qua zoekmachine optimalisatie zijn ze vaak niet up-to-date. Een goed alternatief is Magento.

Tip: werk je met WordPress en wil je zoekmachine optimalisatie meer structuur geven? Dan is de Yoast plugin een echte musthave! Yoast geeft je inzicht in hoeverre jouw websitepagina’s geoptimaliseerd zijn voor de zoekmachines.


Zoekmachine optimalisatie voorbeeld uit Friesland – 3

Voor Oprecht Hypotheken in Ternaard schreef ik alle zoekmachine vriendelijke webteksten. Het resultaat is een optimale lokale vindbaarheid in Google. Grote namen als Rabobank en Independer laat Oprecht Hypotheken achter zich. Ook schreef ik het persbericht voor de lancering van de nieuwe website (belangrijk voor backlinks). Oprecht Hypotheken is blij met de geboden oplossing. Kortom, wéér een tevreden klant in Friesland! 

SEO-tekstschrijver-Friesland-hypotheken


Samenvattend:

 • check je website of webshop
 • leer van je doelgroep (en online concurrent)
 • kijk kritisch naar de techniek
 • schrijf unieke, relevante webteksten en metatags
 • schrijf frequent nieuwe webteksten
 • monitoor je website statistieken met Google Analytics
 • monitor de status van je website met Google Search Console
 • verwacht binnen 1 week nog geen concrete resultaten
 • zoekmachine optimalisatie vraagt dagelijkse aandacht


Ook hoger in Google?

Gerichte zoekmachine optimalisatie zorgt voor betere rankings in Google. Ik zie dat o.a. bij mijn opdrachtgevers in Friesland. Ik zie én hoor dat dit leidt dit tot meer interactie, meer leads en zelfs vaak ook tot meer omzet. Daar doe ik het voor! Zoekmachine optimalisatie gericht inzetten vereist wel parate kennis en vergt tijd. Toch maar uitbesteden? En zoek je een ervaren zoekmachine optimalisatie specialist in Friesland? Met een bewezen zoekmachine optimalisatie aanpak geef ik jouw website of webshop een impuls. Hoger in Google, meer omzet? Neem nu gerust contact met me op. Dat kan telefonisch via 06-12868726. Of vul het onderstaande formulier in. Binnen 1 werkdag neem ik vrijblijvend contact met je op.