Deze tekstschrijver schrijft koninklijke webteksten!

Tekstschrijver voor webteksten

Mooi.. u heeft me gevonden. Precies wat ik als tekstschrijver met mijn webteksten beoog: relevant bezoek genereren. Dat is ook wat u als ondernemer graag wilt, toch? Op deze pagina neem ik u als tekstschrijver mee in de wereld van webteksten schrijven. Uiteraard komt SEO (zoekmachine optimalisatie) aan bod, het is tenslotte mijn specialiteit. Tussendoor geef ik u handige tips en praktijkvoorbeelden. En bent u misschien opzoek naar een tekstschrijver voor uw webteksten? Neem dan onderaan de pagina gerust contact met me op, leuk!
vakantie teksten schrijven

18 jaar ervaring met webteksten!

Voordat we verder inzoomen op het schrijven van goede webteksten wil ik me graag even voorstellen. Ik ben Hans van der Mey en ik ben al ruim 18 jaar actief op het gebied van (SEO) webteksten schrijven. Schrijven vind ik bijzonder leuk om te doen. Het boeit me dat je met goede webteksten mensen in beweging krijgt, zodat mijn opdrachtgevers uiteindelijk meer bezoekers, leads en omzet creëren. Naast het schrijven van actiegerichte webteksten adviseer ik mijn opdrachtgevers over het te gebruiken fotomateriaal, websites en social media. Voor nu genoeg over mezelf als tekstschrijver, we gaan aan de slag met de webteksten!

Tip: Goede posities in Google zijn van groot belang, het is dan ook zaak dat uw website goed vindbaar is in Google. Uw domeinnaam is daarbij van groot belang. In Arnhem bijvoorbeeld is hotel Van der Valk te vinden onder hotelarnhem.nl. Een krachtige combinatie van 2 populaire zoekwoorden. Slim. Denk dus goed na bij het registreren van uw domeinnaam, het levert u meer bezoekers op.


Webteksten schrijven: hoe en waar te beginnen?

Als tekstschrijver krijg ik vaak die vraag te horen van mijn opdrachtgevers. Structuur aanbrengen in het schrijven van webteksten is belangrijk. Het schrijven van teksten voor uw website vergt enig voorwerk. We gaan samen achterhalen op welke zoektermen uw doelgroep zoekt. Ik maak voor mijn opdrachtgevers altijd een zoekwoordenanalyse. Hierop is te zien welke zoekwoorden populair zijn. Tevens gaan we enkele niche zoekwoorden benoemen. Dat kunnen bijvoorbeeld lokale termen zijn. Veel klanten zoeken op een specifieke regio of plaatsnaam in combinatie met het product of de dienst die u aanbiedt. Op basis van de zoekwoordenanalyse maak ik vrijblijvend een voorstel voor uw website of webshop.

tekstschrijver-webteksten-zoekwoordenanalyse

– Voorbeeld zoekwoorden-analyse op zoekterm ‘zonnebank’.
In de rechterkolom ziet u de gemiddelde maandelijkse zoekvolumes. –

Het daadwerkelijk schrijven van webteksten

Het is belangrijk om serieus werk te maken van uw webteksten. Informeer uw mensen juist en compleet. Zorg ervoor dat u uw bezoekers boeit en activeert. Plaats subtiel zoekwoorden in de titels, tussenkopjes en teksten. Niet storend, maar wel frequent. Zo ziet Google goed wat de inhoud van de tekst is, waardoor deze beter zichtbaar wordt in de zoekmachine. Serieus werk houdt ook in dat u uw toekomstige klanten relevante detailinformatie verstrekt. Houd uw bezoeker vast: Google waardeert pagina’s waarop lezers een antwoord vinden op hun (hulp)vraag. Geef de bezoeker het gevoel dat u er echt werk van heeft gemaakt. Als tekstschrijver is het mijn doel om dat gevoel met webteksten te creëren én vast te houden. Vaak schrijf ik voor mijn opdrachtgevers 1 webpagina volledig uit. Op basis van deze webpagina bepalen we samen de zogenaamde ’tone of voice’ van de overige webteksten. Zo komt u nooit voor verrassingen te staan.

Tip: Over webteksten schrijven gesproken… bezoekers willen vaak ook heel graag iets meer weten over het team van een bedrijf, webshop of organisatie. Een dergelijke webpagina geeft een ‘podium’ om uw passie en enthousiasme te delen. Zo creëert u een authentieke uitstraling die naadloos aansluit op uw doelgroep. Hieronder vindt u een fragment van de ‘Over ons – pagina’ van het online uitgeefplatform Pumbo. Alle teamleden heb ik geïnterviewd en er een korte, persoonlijke tekst over geschreven inclusief persoonlijke interesses.

tekstschrijver-webteksten

Als tekstschrijver weet ik alles over webteksten en Google

Google is continu in beweging. Posities in Google wisselen frequent. Als tekstschrijver weet ik alles over webteksten en Google. Het levert me veel bezoek en klanten op. Inmiddels weet u ook al veel meer over het belang van goede webteksten. Met goede webteksten wordt uw website of webshop veel beter gevonden in Google. De teksten moeten wel voldoen aan de richtlijnen van Google:

 • schrijf unieke webteksten
 • schrijf relevante webteksten
 • schrijf qua omvang minimaal 300 woorden
 • denk aan (relevante) tussenkopjes
 • plaats een opsomming
 • schrijf frequent nieuwe (verse) teksten
 • vergeet de zogenaamde metatags niet
 • geef afbeeldingen een naam inclusief zoekterm

tekstschrijver webteksten


Tip: relevante zoekwoorden binnen webteksten zijn belangrijk om gevonden te worden binnen Google. Denk er wel aan om teksten niet vol te plaatsen met deze zoekwoorden. Het zal afbreuk doen aan het leesplezier en bezoekers (lees: nieuwe klanten) uiteindelijk doen afhaken. Ook Google vindt een overvloed aan zoektermen niet prettig, dus graag met mate inzetten. Verdeeld over de gehele tekst.

tekstschrijver-webteksten-hypotheken

Voorbeeld 1

Hierboven ziet u een fragment van de website van Oprecht Hypotheken. Ik heb voor hen alle webteksten geschreven. Uit het zoekwoordenonderzoek bleek dat de zoekterm ‘ Hypotheekadviseur in Noord-Friesland’ zeer relevant was. Door deze zoekterm subtiel toe te passen staat Oprecht Hypotheken nu (na de advertenties) op de eerste positie in Google. Een mooi resultaat!

tekstschrijver-webteksten-ict

Voorbeeld 2

Voor ICT bedrijf Deltic heb ik webteksten geschreven. Hierboven ziet u een fragment van de homepage. Doelstelling van deze tekst is om direct het ‘Deltic-gevoel’ over te brengen.

Tekstschrijver-webteksten-corporate

Voorbeeld 3

Lankhorst Yarns is wereldwijd marktleider in het vervaardigen van garens. Om deze positie kracht bij te zetten heb ik de bovenstaande corporate webteksten geschreven.

<hr>

Samenvattend

 • goede, relevante webteksten schrijven vraagt om een goede voorbereiding
 • het kost dus iets aan tijd en geld, maar verhoogt het aantal bezoekers en omzet
 • door mij geschreven teksten houden altijd rekening met de eisen van Google
 • belangrijk is om frequent nieuwe pagina’s aan te maken

Deze tekstschrijver schrijft webteksten die meer bezoekers genereren!

Goede, relevante en unieke webteksten zorgen voor betere posities in Google en meer bezoekers en meer omzet. Dat durf ik hier als tekstschrijver wel te stellen na 18 jaar ervaring. Goede webteksten schrijven vereist wel kennis en creativiteit en ik ben eerlijk: het vergt tijd. Zelf doen? Of het schrijven van webteksten uitbesteden aan een ervaren tekstschrijver? Met een bewezen aanpak geef ik de online positionering van uw website of webshop een impuls. Neem nu gerust contact met me op. Dat kan telefonisch via 06-12868726. Of vul het onderstaande formulier in. Binnen 1 werkdag neem ik vrijblijvend contact met u op.