SEO tekstschrijver Friesland: mijn teksten laten de business van jouw website of webshop groeien!

tekstschrijver-friesland-teksten

SEO teksten zijn een belangrijk onderdeel van je website en webshop. Met unieke webteksten word je gevonden in Google. Ook lokaal, zoals bijvoorbeeld in Friesland, de provincie waar ik woon en werk. Vanuit een eeuwenoude boerderij in het buitengebied van Stiens help ik als tekstschrijver en online adviseur bedrijven in Friesland met een betere vindbaarheid in Google. Op deze pagina vind je handige tips en praktijkvoorbeelden over hoe ik Friese bedrijven met gerichte SEO teksten zichtbaar maak in Google. Wil jij als Fries bedrijf ook beter online zichtbaar zijn? Concreet: ben jij op zoek naar een ervaren SEO tekstschrijver in Friesland? Neem dan onderaan deze pagina gerust contact me op.

SEO teksten schrijven: waar te beginnen?

Als je dit leest neem ik aan dat je graag jouw website of webshop beter vindbaar wilt maken. Mensen in Friesland (lokaal zoeken) maar ook in heel Nederland moeten jouw product of dienst kennen én afnemen. Belangrijk is te weten wie jouw doelgroep is en hoe zij nu al op zoek zijn naar jouw producten en diensten in Google. Ik start dan ook altijd met een gericht keyword-onderzoek. Op basis van deze belangrijkste zoekwoorden schrijf ik voor mijn klanten een contentplan. Denk niet aan een dik pak papier, vaak is het een sitemap met daaraan gekoppeld de relevantste zoekwoorden. Ga per webpagina uit van zo’n 300 woorden. Dit volume is conform de richtlijnen van Google.

SEO-tekstschrijver-Friesland

Hierboven zie je een voorbeeld van een keyword-onderzoek. Ik kijk hier naar de maandelijkse zoekvolumes van de zoekterm ‘Vakantie Friesland’. Tevens krijg ik inzicht in de belangrijkste aanverwante zoekwoorden. Op basis van deze informatie schrijf ik een contentplan voor mijn opdrachtgevers.  

SEO tekstschrijver Friesland: relevante webteksten scoren beter!

Een goedgekeurd contentplan is voor mij de basis van een offerte. Na akkoord schrijf ik 2 webpagina’s en leg je deze voor. Dit doe ik om samen met jou de juiste tone of voice te bepalen van de SEO teksten. Goede SEO teksten zijn niet doorspekt met zoektermen en commerciële ‘praatjes’ maar biedt de lezer praktische informatie, handige tips en praktijkvoorbeelden. Eigenlijk net als deze pagina dus, waar SEO tekstschrijver Friesland voor mij belangrijke zoekwoorden zijn. Waarom inhoudelijke teksten zo belangrijk zijn? Google ziet zichzelf steeds meer als een informatiemachine. Jij zoekt. Google vindt. Websites en webshops met relevante informatie scoren in de regel hoger in Google, dan platte commerciële webteksten. Belangrijke indicator is dat Google meet hoelang een bezoeker op jouw webpagina is. Hoe langer, hoe beter vaak de ranking is. Relevantie dus, daar draait het om bij Google. Tsja… zo eenvoudig is het schrijven van SEO teksten eigenlijk.

Tips genoeg: aan de slag, of…

SEO webteksten schrijven is vooral doen. Natuurlijk vergt dit best wat tijd (en bijsturing), maar als je uiteindelijk ziet dat de vindbaarheid van je website of webshop beter wordt krijg je vast en zeker nog meer energie. Werk je met WordPress dan is de gratis Yoast plugin een handige tool om de vindbaarheid van je website of webshop nog meer structuur te geven. Vergeet ook niet unieke metatags te schrijven, dit zijn de teksten die je doelgroep ziet (en leest!) binnen Google. Deze metatags moet je dus apart schrijven en apart plaatsen in je Content Management Systeem (bijvoorbeeld WordPress). Denk hierbij om de juiste zoekwoorden per pagina. Zo langzamerhand heb je genoeg SEO tips kunnen lezen om zelf aan de slag te gaan. Blijft het lastig? Als SEO tekstschrijver schrijf ik ook graag jouw zoekmachine vriendelijke webteksten. Advies over de structuur van je website of webshop krijg je er voor niets bij. Interesse? Bekijk dan eerst nog even de onderstaande resultaten. Hier zie je hoe ik – met mijn ervaring als SEO tekstschrijver Friesland – bedrijven in Friesland aan betere (lokale) posities in Google help.

SEO Tekstschrijver Friesland: resultaten

 

SEO-tekstschrijver-Friesland-fysiotherapie


Voor trainings-en therapiecentrum De Vesteynde in De Westereen in Friesland heb
ik alle SEO teksten geschreven. Tevens heb ik de structuur van de website bedacht.
Op diverse zoektermen is de website lokaal veel beter vindbaar geworden in Google.
Nog steeds schrijf ik frequent nieuwe SEO teksten en nieuwsbrieven.
Tip: nieuwe webteksten zijn ook belangrijk voor goede rankings in Google!


 

SEO-tekstschrijver-Friesland-hypotheken


Voor Oprecht Hypotheken in Ternaard schreef ik alle SEO teksten.
Het resultaat is een optimale lokale vindbaarheid in Google. Grote namen
als Rabobank en Independer laat Oprecht Hypotheken achter zich.
Wéér een tevreden klant in Friesland! 


SEO-tekstschrijver-Friesland-hovenier


Hovenier Sake van der Wal uit Friesland wilde ook graag beter vindbaar
worden in Google. 
Met relevante SEO teksten scoort de website nu
veel betere (zakelijke) resultaten.
 

 Samenvattend:

  • doe een gerichte zoekwoorden-analyse
  • leer van je doelgroep (en online concurrent)
  • schrijf unieke, relevante webteksten
  • denk aan de omvang en de metatags
  • schrijf frequent nieuwe webteksten
  • monitoor je website statistieken met Google Analytics
  • monitoor je website met Google Search Console

Wil jij ook goede SEO webteksten?

Goede SEO webteksten zorgen voor betere rankings in Google. Vaak leidt dit tot meer interactie, meer leads en zelfs vaak ook tot meer omzet. Zoekmachine vriendelijke webteksten schrijven vereist wel parate kennis en vergt tijd. Toch maar uitbesteden? En zoek je een ervaren SEO tekstschrijver in Friesland die – met relevante webteksten – jouw website of webshop een impuls geeft? Neem nu gerust contact met me op. Dat kan telefonisch via 06-12868726. Of vul het onderstaande formulier in. Binnen 1 werkdag neem ik vrijblijvend contact met je op.