SEO teksten schrijven met chapGPT

Gaat het vak van SEO tekstschrijver door de opkomst van diensten als chatGPT verdwijnen? Dit is een vraag die me bezighield. SEO teksten schrijven was tot voorkort een specialisme. Immers: Google doorgronden én bezoekers overtuigen, dat vergt serieuze creativiteit van een tekstschrijver. Van een persoon dus. Zou artificial intelligence echt zulke goede seo teksten produceren dat Google het niet ziet? En dat deze teksten ook mensen subtiel overtuigen en overgaan tot actie?

De ontwikkelingen rondom artificial intelligence gaan snel, daarover bestaan geen twijfels. Maar ook Google staat niet stil. Sterker nog: Google herkent steeds beter of de webteksten kunstmatig zijn vervaardigd of persoonlijk zijn geschreven. Google gaat zelfs zover dat kunstmatig geproduceerde teksten als spam kunnen worden beschouwd. Als identieke opdrachten binnen chatGPT worden ingevoerd kan dit leiden tot dezelfde tekst, Google zal dit herkennen en negatief kunnen beoordelen.

Geen twijfel: chatGPT kan snel veel teksten genereren, wat tijd en moeite kan besparen. Maar het is belangrijk om de teksten nog steeds te beoordelen en te bewerken om ervoor te zorgen dat ze 100% foutloos zijn en aantrekkelijk genoeg zijn geschreven voor de doelgroep en Google. Om een bezoeker op je website of webshop te overtuigen moeten alle teksten naadloos op elkaar aansluiten. Niet alleen qua tone of voice, maar ook qua interactie.