SEO Friesland: hoger in Google met gerichte zoekmachine optimalisatie!

tekstschrijver-friesland-teksten

INHOUDSOPGAVE

SEO Friesland: met zoekmachine optimalisatie bedrijven in Friesland helpen
De zoekmachine optimalisatie specialist van Friesland
SEO Friesland: waar te beginnen?
Het belang van SEO webteksten
Laadtijden van webpagina’s zijn extreem belangrijk
Backlinks verzamelen: goede persberichten helpen!
Waarom werk ik als Fries graag als SEO specialist in Friesland?
Is SEO voor ieder bedrijf in Friesland noodzakelijk?
SEO resultaten van Friese bedrijven in Google
Samenvatting: alle zoekmachine optimalisatie tips op een rij
Kan dé SEO specialist van Friesland ook jouw bedrijf een boost geven?

SEO Friesland: met gerichte zoekmachine optimalisatie help ik bedrijven en organisaties in Friesland om beter online zichtbaar te zijn in Google. Hoog in Google staan is van groot belang voor het succes van jouw website, webshop en bedrijf. Parate SEO kennis in Friesland is best lastig te vinden. Ken jij iemand die goede SEO teksten kan schrijven, maar ook de techniek van jouw website doorgrondt? Zoekmachine optimalisatie kent tal van aspecten. Het tijdperk dat je met een paar zoekwoorden in je webteksten goede posities kon behalen in Google ligt achter ons. Hoger in Google komen vergt een gedegen aanpak, maar het kan zeker!

De zoekmachine optimalisatie specialist van Friesland

Mijn naam is Hans van der Mey. Ik woon en werk in het buitengebied van Leeuwarden. Al jaren help ik bedrijven in Friesland met SEO. Dagelijks volg ik nauwlettend alle ontwikkelingen op het gebied van zoekmachine optimalisatie. Mijn parate kennis vertaal ik in een succesvolle aanpak voor mijn opdrachtgevers. Vaak is het maatwerk. Zo heb ik recent nog SEO advies verstrekt en SEO webteksten geschreven voor Lidl Nederland. Binnen de webshop heb ik alle teksten mogen schrijven, inclusief een online wijnspecial. Mooi om te doen! In Friesland heb ik o.a. gewerkt voor Merk Fryslan (300% meer bezoekers!), accountantskantoor Bentacera, hovenier Sake van der Wal, Oprecht Hypotheken en Fysiopraktijk De Vesteynde. Al deze Friese bedrijven kwamen met hun website hoger in Google. Verderop vind je enkele voorbeelden.

SEO Friesland: waar te beginnen?

Ik begin standaard met een scan van je website of webshop:

 • wat zijn de huidige posities in Google
 • wat is de kwaliteit van de gebruikte techniek
 • wat is de kwaliteit van de huidige webteksten
 • hoe snel laadt jouw website of webshop

Uit de scan kan naar voren komen dat de techniek niet meer up-to-date is, traag werkt en wellicht niet geschikt is voor mobiele weergave. Dit zijn tevens 3 belangrijke SEO factoren om goed te ranken. Mijn advies is om standaard te werken met WordPress. Voor webshops geldt Magento of WordPress met Woocommerce. Bij de webteksten kijk ik – naast het gebruik van zoekwoorden – met name naar de relevantie van de webteksten. Heb je een pagina over ‘SEO Friesland’ dan moet deze wel relevante info tonen over SEO Friesland. Zo niet, dan jaag je je bezoeker én Google weg. Google ziet zichzelf steeds meer als een ultieme antwoordservice. Jij zoekt. Google vindt.

Nog even over SEO webteksten

Het schrijven van SEO webteksten is van groot belang. Zeker als je ook lokaal gevonden wilt worden in bijvoorbeeld Friesland, Leeuwarden, Sneek of Ameland. Google is heel helder waar jouw teksten aan moeten voldoen. Schrijf relevante teksten, geen commerciële praatjes. Je webteksten vol zoekwoorden stoppen is ook passé, lees hier wat Google daar zelf over schrijft. Boei en bind je bezoekers met concrete informatie. Zelf maak ik voor mijn klanten eerst altijd een zoekwoorden analyse. Zo hebben jij en ik een goed beeld van de belangrijkste SEO zoektermen binnen jouw branche. Deze analyse helpt met het schrijven van de webteksten. Let op: iedere pagina moet minimaal 300 woorden bevatten, maar beter is om 1.000 woorden of meer te plaatsen. Uiteraard alles conform de richtlijnen van Google. Vergeet ook niet om unieke metatags te schrijven. Dit zijn de teksten die jouw doelgroep zien en lezen in Google. De eerste kennismaking met jouw bedrijf: belangrijke SEO teksten dus!

SEO-Friesland-laad-tijd-websites

SEO Friesland: laadtijden zijn extreem belangrijk

Wachten op een trage website… vind jij het leuk? Ik niet en ik weet het zeker: jouw doelgroep ook niet. En Google al helemaal ook niet. Lang wachten op internet duurt ongeveer 1 seconde. Ook op je mobiel. De laadtijd van je website wordt bepaald door 3 factoren:

 1. techniek: hoe is je website of webshop opgebouwd
 2. hosting: de snelheid van de webserver waarop je website of webshop draait
 3. bezoeker: hoe snel is de internetverbinding van de bezoeker

De techniek en hosting kunnen we beïnvloeden en zo werken aan betere posities in Google. Ook hier begin ik altijd met een nulmeting en een lijst van beperkingen en adviezen. Ik merk in de praktijk dat het technische deel van SEO vaak wordt vergeten of onderschat. Google ziet en weegt alles, neem dat als stelregel aan.

Websites die linken naar jouw webpagina’s: dat helpt ook voor hogere posities in Google. Deze zogenaamde backlinks zijn waardevol, maar je moet er wel wat voor doen. Je krijgt geen backlinks door irrelevante content te verspreiden. Een bewezen optie is het opstellen en verspreiden van persberichten. Goed geschreven persberichten maken kans om door de media opgepikt te worden. Vaak wordt er dan een link opgenomen naar de website, webshop of specifieke webpagina. Een goed persbericht bevat relevant nieuws, geen commerciële teksten of veel vakjargon, maar puur nieuws. Hieronder zie je een fragment van een persbericht dat ik heb geschreven voor Wijnsma Kozijnen in Drachten. Het persbericht heeft o.a. aandacht gekregen in de Leeuwarder Courant en op de website van Ondernemend Friesland. Inderdaad: met een fraaie backlink naar de eigen website. Zo werk je aan betere posities in Google en aan je online autoriteit.

SEO-Friesland-persberichten-schrijven-voor-backlinks

SEO specialist Friesland

Waarom werk ik als Fries graag als SEO specialist in Friesland?

Als echte Fries (ik woon/werk in Stiens) ken ik de wensen van de Friese ondernemers goed. Deze wensen vertaal ik graag in een bewezen SEO strategie waardoor Friese bedrijven veel beter zichtbaar zijn in Google. Meer bezoekers. Meer omzet. Zo geven we de economie in Friesland een flinke impuls.

Is SEO voor ieder bedrijf in Friesland nodig?

Om als Fries bedrijf online blijvend goed zichtbaar te zijn is SEO (zoekmachine optimalisatie) echt nodig. Als je hoog in Google staat ontvang je meer bezoekers op je website of webshop. Echt goede SEO webteksten zorgen er ook voor dat bezoekers overgaan tot actie. Tevens zegt een hoge positie in Google iets over de autoriteit van jouw bedrijf. Vergeet ook het aspect 'lokaal zoeken' niet: wij Friezen kopen graag lokaal, je moet als ondernemer alleen wel vindbaar zijn in Google...

SEO Friesland: resultaten

SEO-tekstschrijver-Friesland-fysiotherapie


Voor trainings-en therapiecentrum De Vesteynde in De Westereen in Friesland heb
ik alle SEO teksten geschreven. Tevens heb ik de structuur van de nieuwe website bedacht.
Op diverse zoektermen is de website lokaal veel beter vindbaar geworden in Google.
Nog steeds schrijf ik frequent nieuwe SEO teksten en nieuwsbrieven.


SEO-tekstschrijver-Friesland-hypotheken


Voor Oprecht Hypotheken in Ternaard schreef ik alle SEO teksten.
Het resultaat is een optimale lokale vindbaarheid in Google. Grote namen
als Rabobank en Independer laat Oprecht Hypotheken achter zich.
Wéér een tevreden SEO klant in Friesland! 


Samenvattend:

 • website scan: techniek, teksten en laadtijd
 • misschien overstappen naar WordPress (of optimaliseren)
 • doe een gerichte zoekwoorden-analyse
 • leer van je doelgroep (en online concurrent)
 • schrijf unieke, relevante webteksten
 • denk aan de omvang en de metatags
 • schrijf frequent nieuwe webteksten
 • schrijf en verspreid goede persberichten en verzamel backlinks
 • monitoor je website statistieken met Google Analytics
 • monitoor je website of webshop met Google Search Console
 • verwacht niet binnen 1 dag of 1 week resultaten
SEO-specialist-Friesland

Neem contact op met de SEO specialist van Friesland!

Een goede SEO aanpak zorgt voor hogere posities in Google. Vaak leidt dit direct tot meer interactie, meer leads en zelfs vaak ook tot meer omzet. SEO vereist parate kennis en vergt tijd. De ontwikkelingen rondom zoekmachine optimalisatie staan nooit stil. Google ook niet. Eventueel toch maar uitbesteden? En zoek je een ervaren SEO specialist in Friesland die – met een bewezen SEO aanpak – jouw website (of webshop) uit Friesland een impuls geeft? Neem nu gerust contact met me op. Dat kan telefonisch via 06-12868726. Of vul het onderstaande formulier in. Binnen 1 werkdag neem ik vrijblijvend contact met je op.