SEO Friesland: hoger in Google met gerichte zoekmachine optimalisatie!

tekstschrijver-friesland-teksten

SEO Friesland: met gerichte zoekmachine optimalisatie help ik bedrijven en organisaties in Friesland om beter online zichtbaar te zijn in Google. Hoog in Google staan is van groot belang voor het succes van jouw website, webshop en bedrijf. Parate SEO kennis in Friesland is best lastig te vinden. Ken jij iemand die goede SEO teksten kan schrijven, maar ook de techniek van jouw website doorgrondt? Zoekmachine optimalisatie kent tal van aspecten. Het tijdperk dat je met een paar zoekwoorden in je webteksten goede posities kon behalen in Google ligt mijlenver achter ons. SEO vergt een gedegen aanpak.

De zoekmachine optimalisatie specialist van Friesland

Mijn naam is Hans van der Mey. Ik woon en werk in het buitengebied van Leeuwarden. Al jaren help ik bedrijven met SEO. Dagelijks volg ik nauwlettend alle ontwikkelingen op het gebied van zoekmachine optimalisatie. Mijn parate kennis vertaal ik in een succesvolle aanpak voor mijn opdrachtgevers. Vaak is het maatwerk. Zo heb ik recent nog SEO advies verstrekt en SEO webteksten geschreven voor Lidl Nederland. Binnen de webshop heb ik alle teksten mogen schrijven, inclusief een online wijnspecial. Mooi om te doen! In Friesland heb ik o.a. gewerkt voor Merk Fryslan (300% meer bezoekers!), hovenier Sake van der Wal, Oprecht Hypotheken en Fysiopraktijk De Vesteynde. Verderop vind je enkele voorbeelden.

SEO Friesland: waar te beginnen?

Ik begin standaard met een scan van je website of webshop:

 • wat zijn de huidige posities in Google
 • wat is de kwaliteit van de gebruikte techniek
 • wat is de kwaliteit van de webteksten
 • hoe snel laadt jouw website of webshop

Uit de scan kan naar voren komen dat de techniek verouderd is, traag werkt en niet geschikt is voor mobiele weergave. Dit zijn tevens 3 belangrijke SEO factoren om goed te ranken. Mijn advies is om standaard te werken met WordPress. Voor webshops geldt Magento. Bij de webteksten kijk ik – naast het gebruik van zoekwoorden – met name naar de relevantie van de webteksten. Heb je een pagina over ‘SEO Friesland’ dan moet deze wel relevante info tonen over SEO Friesland. Zo niet, dan jaag je je bezoeker én Google weg. Google ziet zichzelf steeds meer als een informatiemachine. Jij zoekt. Google vindt. De laadtijd is een belangrijke rankingfactor voor Google. Daar zo meer over.

Nog even over SEO webteksten

Het schrijven van SEO webteksten is van groot belang. Zeker als je ook lokaal gevonden wilt worden in bijvoorbeeld Friesland, Leeuwarden, Sneek of Ameland. Google is heel helder waar jouw teksten aan moeten voldoen. Schrijf relevante teksten, geen commerciële praatjes. Boei je bezoeker met concrete informatie. Zelf maak ik voor mijn klanten eerst altijd een zoekwoorden analyse. Zo hebben jij en ik een goed beeld van de belangrijkste SEO zoektermen binnen jouw branche. Deze analyse helpt met het schrijven van de webteksten. Let op: iedere pagina moet minimaal 300 woorden bevatten. Uiteraard alles conform de richtlijnen van Google. Vergeet ook niet om unieke metatags te schrijven. Dit zijn de teksten die jouw doelgroep ziet en leest in Google. Belangrijke SEO teksten dus!

SEO-Friesland-laad-tijd-websites

SEO Friesland: laadtijden zijn extreem belangrijk

Wachten op een trage website… vind jij het leuk? Ik niet en ik weet het zeker: jouw doelgroep ook niet. En Google al helemaal ook niet. Lang wachten op internet duurt ongeveer 1 seconde. Ook op je mobiel. De laadtijd van je website wordt bepaald door 3 factoren:

 1. techniek: hoe is je website opgebouwd
 2. hosting: de snelheid van de webserver waarop je website draait
 3. bezoeker: hoe snel is internetverbinding van de bezoeker

De techniek en hosting kunnen we beïnvloeden en zo werken aan betere posities in Google. Ook hier begin ik altijd met een nulmeting en een lijst van beperkingen en adviezen. Ik merk in de praktijk dat het technische deel van SEO vaak wordt vergeten of onderschat. Google ziet alles, neem dat als stelregel aan.

Backlinks verzamelen: goede persberichten helpen!

Websites die linken naar jouw webpagina’s: dat helpt ook voor hogere posities in Google. Deze zogenaamde backlinks zijn waardevol, maar je moet er wel wat doen. Je krijgt geen backlinks door irrelevante content te verspreiden. Een bewezen optie is het opstellen en verspreiden van persberichten. Goed geschreven persberichten maken kans om door de media opgepikt te worden. Vaak wordt er dan een link opgenomen naar de website, webshop of specifieke webpagina. Een goed persbericht bevat relevant nieuws, geen commerciële teksten of veel vakjargon, maar puur nieuws. Hieronder zie je een fragment van een persbericht dat ik heb geschreven voor Wijnsma Kozijnen in Drachten. Het persbericht heeft o.a. aandacht gekregen in de Leeuwarder Courant en op de website van Ondernemend Friesland. Inderdaad: met een fraaie backlink naar de eigen website. Zo werk je aan betere posities in Google en aan je online autoriteit.

SEO-Friesland-persberichten-schrijven-voor-backlinks

SEO-Friesland-hoger-in-Google

Ken jij Google AMP?

We gaan even iets meer de diepte in. Ken jij bijvoorbeeld Google Accelerated Mobile Pages, afgekort tot AMP? Nee? Google AMP is een nieuwe webstandaard die het laden van mobiele pagina’s versnelt. Met de integratie van AMP op je website maak je een aantal concessies met betrekking tot de opmaak en opbouw van de pagina’s, maar zorg je er wel voor dat webpagina’s tot 10 keer sneller laden; ze zijn bedoeld om belangrijke content op webpagina’s snel te laden. Dit komt de gebruikerservaring én je (mobiele) posities in Google ten goede. Het kan handig zijn om specifieke webpagina’s met behulp van AMP op te maken.

SEO Friesland: resultaten

SEO-tekstschrijver-Friesland-fysiotherapie


Voor trainings-en therapiecentrum De Vesteynde in De Westereen in Friesland heb
ik alle SEO teksten geschreven. Tevens heb ik de structuur van de nieuwe website bedacht.
Op diverse zoektermen is de website lokaal veel beter vindbaar geworden in Google.
Nog steeds schrijf ik frequent nieuwe SEO teksten en nieuwsbrieven.


SEO-tekstschrijver-Friesland-hypotheken


Voor Oprecht Hypotheken in Ternaard schreef ik alle SEO teksten.
Het resultaat is een optimale lokale vindbaarheid in Google. Grote namen
als Rabobank en Independer laat Oprecht Hypotheken achter zich.
Wéér een tevreden SEO klant in Friesland! 


SEO-tekstschrijver-Friesland-hovenier


Hovenier Sake van der Wal uit Friesland wilde ook graag beter lokaal vindbaar
worden in Google. 
Met relevante SEO teksten en advies scoort de nieuwe website
nu veel betere (zakelijke) resultaten.
 


Samenvattend:

 • website scan: techniek, teksten en laadtijd
 • misschien overstappen naar WordPress (of optimaliseren)
 • doe een gerichte zoekwoorden-analyse
 • leer van je doelgroep (en online concurrent)
 • schrijf unieke, relevante webteksten
 • denk aan de omvang en de metatags
 • schrijf frequent nieuwe webteksten
 • schrijf en verspreid goede persberichten en verzamel backlinks
 • monitoor je website statistieken met Google Analytics
 • monitoor je website of webshop met Google Search Console
 • verwacht niet binnen 1 dag of 1 week resultaten

Neem contact op met de SEO specialist van Friesland!

Een goede SEO aanpak zorgt voor hogere posities in Google. Vaak leidt dit tot meer interactie, meer leads en zelfs vaak ook tot meer omzet. SEO vereist parate kennis en vergt tijd. De ontwikkelingen staan nooit stil. Google ook niet. Eventueel toch maar uitbesteden? En zoek je een ervaren SEO specialist in Friesland die – met een bewezen SEO aanpak – jouw website (of webshops) uit Friesland een impuls geeft? Neem nu gerust contact met me op. Dat kan telefonisch via 06-12868726. Of vul het onderstaande formulier in. Binnen 1 werkdag neem ik vrijblijvend contact met je op.