Teksten schrijven voor hosting providers en datacenters

tekstschrijver-teksten-schrijver-hosting-provider-datacenter
Enkele jaren geleden liep ik – op uitnodiging van Ordina en Hewlett Packard – door het huidige QTS Datacenter in de Eemshaven. De koeling, de dataracks en de enorme omvang maakte indruk. “Dit stekkertje eruit en de bierproductie van Grolsch staat stil”, hoorde ik de IT-manager van Ordina zeggen. Datacenters zijn fascinerend. Hier draaien, nee ronken, continu bedrijfskritische applicaties. Wordt er relevante data veilig opgeslagen en uitgelezen en dit alles steeds vaker realtime. De ontwikkelingen binnen hosting en datacenters gaan razendsnel, klanten worden steeds veeleisender. Excellente performance, in alle facetten. Daar draait het om, 24/7. Voor hosting providers en datacenters kan juist deze snelheid soms lastig zijn om hun diensten, service en kwaliteit consistent en onderscheidend te presenteren besefte ik me.

Teksten schrijven voor hosting providers en datacenters,
dát is mijn specialiteit!


Lastige materie met frisse teksten presenteren. Teksten die hosting providers en datacenters helpen. Betere posities in Google, meer bezoekers en misschien wel meer leads en omzet. Relevantie is de sleutel voor goede teksten schrijven. Teksten die de doelgroep(en) aanspreekt en aanzet tot actie. Ook een persbericht, blog, nieuwsbrief en corporate story schrijf ik graag voor hosting providers en datacenters. Haak me zo vroeg mogelijk aan, als tekstschrijver wil ik veel weten. SaaS, housing, cloud, database hosting, datacenter services, security… noem maar op!

Hieronder vind je enkele hosting providers en datacenters waar ik teksten voor heb geschreven:
teksten-schrijven-hosting-provider-bedrijven
webteksten-schrijven-hosting-provider-bedrijven
tekstschrijver-teksten-datacenter
ordina-saas-cloud-ict-teksten-schrijven
Previder-ICT-persbericht-schrijven
persbericht-teksten-schrijven-hosting-bedrijf
ICT-webteksten-schrijven-ViaData-Heerenveen
Proserve-hosting-webteksten-One-Step-More

Hoe werk ik als tekstschrijver?

Planning, voortgang, correctierondes en deadlines… het is belangrijk dat we samen het proces bespreken en vastleggen. Dit schept duidelijkheid en komt het finale resultaat ten goede. Hieronder vind je mijn reguliere schrijfproces. Een transparante werkwijze die heeft geleidt tot vele tevreden hosting bedrijven en datacenters. Dit is mijn werkwijze:

– contact
– bedrijfsbezoek of telefonisch interview
– opdracht bespreken
– tarief / offerte
– uitschrijven 1e teksten (tone of voice afstemmen)
– uitschrijven vervolg teksten
– aanleveren conform planning
– eventuele aanvullingen/correctie doorvoeren
– aanleveren definitieve teksten of invoeren binnen CMS


Enkele voorbeelden


Voor Bytesnet – met datacenters in Groningen en Rotterdam – heb ik alle nieuwe webteksten geschreven. Voordat ik hiermee startte heb ik – na een strategische sessie – de corporate story geschreven. Deze corporate story vormde o.a. de basis voor de uitstraling van de website en de tone of voice van alle teksten. Om de nieuwe website direct een goed volume mee te geven heb ik ook een aantal blogartikelen geschreven.

blogartikelen-ict-teksten-schrijven-voorbeeldVoor hosting bedrijf Cacholong heb ik een persbericht geschreven, plus key-points aangeleverd voor de infographic en een perslijst samengesteld:Voor het hosting bedrijf LinQhost heb ik nieuwe webteksten geschreven en bestaande webteksten geredigeerd. Daarnaast verzorg ik op verzoek teksten voor nieuwsitems voor o.a. social media.

hosting-bedrijf-teksten-schrijven-seo


Wil jij ook goede teksten?

Goede teksten zorgen voor een veel betere (online) positionering van jouw hosting bedrijf of datacenter. Mijn ervaring is dat dit direct leidt tot meer autoriteit, interactie, meer leads en zelfs vaak ook tot meer omzet. Relevante teksten schrijven voor hosting bedrijven en datacenters vereist parate kennis, schrijftalent en vergt tijd. Toch maar uitbesteden? En zoek je een ervaren tekstschrijver die jouw bedrijf zichtbaar een impuls geeft? Neem nu gerust contact met me op. Dat kan telefonisch via 06-12868726. Of vul het onderstaande formulier in. Binnen 1 werkdag neem ik vrijblijvend contact met je op.