ICT teksten schrijven

goede ICT tekstschrijver

Het schrijven van ICT (web)teksten is een specialisme. Als tekstschrijver moet je exact weten wat er speelt, de ICT-ontwikkelingen gaan razendsnel. One Step More is uitstekend op de hoogte van deze ontwikkelingen binnen de ICT-sector. Van Cloud tot VoIP. Van Managed Hosting tot IT Werkplekbeheer. Onze kennis combineren wij met de wensen van de doelgroep(en). One Step More is specialist in het schrijven van pakkende ICT (web)teksten. Wij schrijven dagelijks ICT teksten voor:

  • websites
  • persberichten
  • corporate stories
  • brochures
  • vertaalwerk
  • vacatureteksten
  • (blog)artikelen
  • periodieke nieuwsbrieven

Bedrijven waarvoor wij ICT-teksten hebben geschreven:

ict-consultancy-teksten-schrijven
IS-Interned-Services-webteksten-schrijven
Proserve-hosting-webteksten-One-Step-More
ordina-saas-cloud-ict-teksten-schrijven
Previder-ICT-persbericht-schrijven
LINQ5_DM_brief_teksten_schrijven_One_Step_More
ICT-webteksten-schrijven-ViaData-Heerenveen
Schrijven_persberichten_PEAK_IT
it-teksten-schrijven-Deltics

Enkele voorbeelden:

Voor Syntri ERP in Hoogeveen verzorgen wij per kwartaal de gehele nieuwsbrief. Van interviews, update mailbestand tot het versturen van de nieuwsbrief. De nieuwsbrief-artikelen linken direct door naar de corporate website waar de volledige artikelen door ons zijn geplaatst. Frequent unieke content plaatsen is – naast het creëren van autoriteit – heel goed voor uw vindbaarheid in Google. Hieronder zie je een kort fragment van de nieuwsbrief.

ict-nieuwsbrief-teksten-schrijven-voorbeeld-synrti-erp


Voor Ricoh Business Center Noord in Drachten hebben we alle webteksten geschreven. Daarnaast hebben we het gehele content management verzorgd, wat inhoudt dat we alle webteksten (inclusief metatags) en afbeeldingen hebben geplaatst. Ricoh Business Center Noord wil met de nieuwe website ook meer autoriteit uitstralen. Op ons advies zijn er cases aan de website toegevoegd. Wij hebben alle cases verzorgd; van interview tot het uiteindelijk plaatsen op de website. Hieronder zie je een voorbeeld van een case.

ict-teksten-schrijven-case-voorbeeld


Voor Bytesnet – met datacenters in Groningen en Rotterdam – schreven we alle nieuwe webteksten. Voordat we hiermee begonnen, schreven we eerst een corporate story. Deze corporate story vormde o.a. de basis voor de uitstraling van de website en de tone of voice van alle teksten. Om de nieuwe website direct een juist volume mee te geven schreven we ook een aantal blogartikelen.

blogartikelen-ict-teksten-schrijven-voorbeeld

Nog een laatste voorbeeld: het betreft een vertaling van een complete E-learning Security Awareness van het bedrijf NextTech Security b.v. uit Boxmeer. De brontekst van de online cursus telde in totaal 35.000 woorden. We hebben de vertaling verzorgd naar het native Engels, Duits, Frans, Spaans, Portugees, Pools en Tsjechisch.


Wil jij ook goede ICT teksten?

Goede ICT teksten zorgen voor een betere uitstraling van jouw bedrijf. Vaak leidt dit tot meer interactie, meer leads en zelfs vaak ook tot meer omzet. Zichtbare waarde. Relevante ICT teksten schrijven vereist wel parate schrijfkennis en vergt tijd. Toch maar uitbesteden? En zoek je een ervaren tekstschrijver die jouw ICT bedrijf een impuls geeft? Neem nu gerust contact met me op. Dat kan telefonisch via 06-12868726. Of vul het onderstaande formulier in. Uiterlijk binnen 1 werkdag neem ik vrijblijvend contact met je op.