teksten schrijven

Het schrijven van actiegerichte teksten is mijn vak.

Teksten schrijven die doen wat ze moeten doen. Die wil jij hebben. Toch? Teksten die zorgen voor betere rankings in Google, meer bezoekers, meer omzet, meer autoriteit, draagvlak of meer inschrijvingen voor jouw online nieuwsbrief. Het schrijven van relevante, actiegerichte teksten is een vak. Je hebt dat zelf misschien al gemerkt. Het kan knap lastig zijn om steeds maar weer de juiste woorden te vinden. Jij zit midden in de vakinhoudelijke materie. Schrijf dan maar eens de woorden op die mensen in beweging zet. Lastig dus. Ik doe het graag. Ook voor jouw bedrijf!

Als tekstschrijver duik ik de diepte in!

Ja… bereid je er maar op voor: kies je voor mij dan wil ik veel van je weten, maar vooral wat jouw business beweegt. En wat er speelt in jouw branche. Welke doelgroepen wil je met de teksten bereiken? Wat is de ultieme koopintentie (user intention) van jouw ideale klant. Welke middelen zijn er al ingezet… is er een huisstijl? Ken jij de zogenaamde keywords waarop jouw nieuwe klanten nu al op zoeken? Als tekstschrijver moet ik een serieus inkijkje krijgen in het hart van jouw bedrijf. Deze informatie combineer ik met mijn schrijftalent. Jouw nieuwe teksten zijn uniek, relevant en verleiden tot actie. Zichtbaar waarde creëren, daar zit mijn drive. 

Welke teksten ik allemaal schrijf?

Bedrijven nemen contact met mij op voor het laten schrijven van webteksten. En dan met name zoekmachine vriendelijke SEO webteksten. Ze willen met hun website of webshop HOGER IN GOOGLE staan. Dat is sinds de Google Helpful Content update (augustus ’22) een continu proces: Google wordt slimmer en slimmer en beloont webteksten die bezoekers echt helpen. Google kan bijna realtime zien wat een bezoeker doet op jouw website of webpagina. Daar koppelt Google een waarde aan. Wist jij dat? Ook een digitale nieuwsbrief is een beproefde methode om mensen de boeien en te verleiden. We doen dit bijvoorbeeld via MailChimp. Voor snel en relevant nieuws schrijf ik nieuwswaardige persberichten. Voor meer verdieping schrijf ik leerzame blogs. Uiteraard schrijf ik ook teksten voor social media. Het werkt prettig om met behulp van een contentkalender social media kanalen als LinkedIn, Facebook, Twitter en eventueel YouTube een strategische invulling te geven. Via Google Search Console kunnen we het effect meten.

Mooi teksten Hans en nu?

Inderdaad: ik kan het allemaal best wel mooi beschrijven, maar wat echt telt zijn resultaten en voorbeelden. Nieuwsgierig? Bekijk hier enkele cases:

 

Schrijf ik zo overtuigend en weet je het nu al zeker… neem dan contact met me op!