Boek laten redigeren? Ik help je graag!

boek-redigeren-manuscript-controleren

Misschien herken je het gevoel: jouw manuscript van jouw boek is in concept klaar, maar je zou het prettig vinden als een onafhankelijk expert je manuscript nog eens goed (gezond) kritisch doorleest en gaat redigeren. Als tekstprofessional heb ik inmiddels tal van manuscripten mogen redigeren. Vaak is het een mooie opstap om ook de boekmarketing te verzorgen: inhoudelijk ben ik dan 100% op de hoogte.

Ik zal me eerst even voorstellen: ik ben Hans van der Mey en ik ben al zo’n 20 jaar actief als tekstschrijver, boekmarketeer en redacteur. Voor tal van auteurs heb ik inmiddels manuscripten mogen redigeren, websites mogen maken en nieuwswaardige persberichten geschreven. Ook geef ik advies bij de realisatie van boekcovers, boektrailers en boekpresentaties. Samenwerken met auteurs is prachtig werk.

Hans van der Mey heeft mij uitstekend geholpen met de realisatie van mijn boek Droomstaat van Controle. Niet alleen de uitstekende taalkennis maar ook het geduld en zijn precisie hebben ertoe geleid dat ik uiterst tevreden ben over het geleverde werk én mijn boek! Daarnaast is Hans flexibel, betrokken en denkt hij proactief met je mee.
Dino Sarac

Bestseller auteur

Boek redigeren: zo werk ik

Als ik het manuscript van jouw boek mag redigeren dan lees ik het tweemaal door. De eerste keer om de inhoud tot me te nemen en de eerste notities te maken. Als ik het voor de tweede keer doorlees kijk ik naar tal van aspecten:

  • Is de indeling juist?
  • Klopt de verhaallijn?
  • Is de inhoud volledig of juist te veel?
  • En hoe zit het met de zinsopbouw, grammatica en (consistent) taalgebruik?
  • Ook een goede inleiding en een persoonlijk slotwoord zijn belangrijk.
  • Tevens kijk ik kritisch mee naar de achterflaptekst.

Het komt ook voor dat de auteur vervolgens een proefdruk aanvraagt die ik dan nogmaals doorneem. Je ziet het: het redigeren van een manuscript van jouw boek is een intens proces waarbij we samen – jij als auteur en ik als redacteur – streven naar de maximale kwaliteit. Het is ook een boeiend proces: jouw boek komt echt tot leven!

PS. Als je van mijn redactieservice gebruik gaat maken dan voer ik de feitelijke correcties door met de functie ‘Wijzigingen bijhouden’. Zo kun jij precies zien wat er is aangepast. Eventuele suggesties van mijn kant kun je accepteren of verwijderen. Het blijft tenslotte jouw boek!

Hieronder zie je een boek waarvan ik het manuscript heb mogen redigeren. Tevens heb ik de achterflaptekst geschreven en de website (mét betaaloptie) gerealiseerd.

 

boek-manuscript-redigeren

Nog een voorbeeld!

 

boek manuscript redigeren(Foto: © S. Vanden Avenne)

Voor auteur Stéphane VandenAvenne heb ik het manuscript van zijn 2e boek ‘Meesterlijk Ontwaken’ mogen redigeren. Tevens hebben we met 2 proefdrukken het manuscript definitief gemaakt. Het was een mooi proces waarbij ik ook de handling van de boekcover en de boektrailer heb verzorgd. Ook heb ik de bijbehorende website mogen maken. Het boek ligt o.a. bij Donner in de schappen (meest toonaangevende boekenwinkel van Nederland) en is gepresenteerd op Boektopia, de grootste boekenbeurs van Europa. Je ziet het: met een gedegen aanpak – van manuscript redigeren tot boekcover – realiseren we samen een zeer leeswaardig boek dat getoond én gelezen mag worden!

Boek redigeren: wat kost dat?

Uiteraard is dit een belangrijke vraag, want als auteur let je ook op de kosten. Toch is deze vraag niet standaard te beantwoorden. Belangrijk is de omvang van het manuscript en de kwaliteit van de huidige teksten. Voordat ik je een prijsindicatie kan geven voor het redigeren van je boek ontvang ik dus graag het huidige manuscript.

Neem gerust vrijblijvend contact met me op

Het uit handen geven van jouw manuscript is best wel ‘een momentje’. Uiteraard heb ik daar veel begrip voor. Auteurs vinden het dan ook fijn om vooraf even telefonisch contact met me te hebben. Zo kunnen we elkaar beter leren kennen en kun je als auteur ook jouw wensen kenbaar maken. Vrijblijvend elkaar spreken? Vul gerust het onderstaande formulier in. Ik bel je binnen 1 werkdag op.