Boek promoten via social media

Boek promoten via social media

social media boekmarketing

Je boek promoten op social media mag niet ontbreken binnen boekmarketing. Maar hoe doe je dit? De wereld van social media verandert immers continu. Welke marketingmogelijkheden kun je benutten op social media om jouw boek zo goed mogelijk te promoten?

Je ziet het : om je boek goed te promoten op social media (ook wel social boekmarketing genoemd) komen heel wat vragen om de hoek kijken. Niet alleen over het benutten van de juiste social mediakanalen, maar ook welke grafische content en teksten ga je inzetten? Hoe creëer jij content die wordt gedeeld? En niet geheel onbelangrijk: welk budget wil jij dagelijks gaan instellen om jouw boek te promoten op social media als Facebook, Instagram en wellicht ook wel YouTube en Twitter?

boekmarketing-boekpromotie-social-media
Grafisch voorbeeld boek promoten via een social media campagne.
De campagne kende een click open ratio van 7%, wat uitzonderlijk hoog is. 

Veel auteurs vinden social boekmarkting lastig

Voor een auteur is social boekmarketing geen ‘dagelijkse kost’. De stap vanuit het schrijven van het boek naar het wereldwijde podium van social media is groot en vraagt een creatieve strategie. In de praktijk zie ik dat auteurs het lastig vinden om de beste social mediastrategie voor hun boek te bepalen én dagelijks te monitoren. Social media boekmarketing is eigenlijk werk voor experts.

Om de auteurs die ik mag begeleiden met hun boekmarketing zo goed mogelijk te helpen, werk ik samen met een ervaren social mediabureau. Zij zijn dé experts op het gebied van grafische content, pakkende content en overzichtelijke rapportages. Wil jij als auteur jouw boek optimaal promoten op social media? Snel zichtbaar zijn binnen de jouw belangrijkste doelgroepen en tevens de controle houden over het te besteden dagbudget? Neem dan nu via onderstaand formulier contact me op of bel me 06-12868726. Na een vrijblijvend gesprek maak jij zelf de afweging of ik je connect met het social mediabureau waar ik mee samenwerk. Doe het, zou ik zeggen, het zijn echte professionals die jou echt verder helpen!